Verzekeringen voor een babysit

Onlangs zocht men in het Eén-programma ‘Voor hetzelfde geld’ uit welke verzekeringen precies nodig zijn voor een babysit. Lees of herbekijk de reportage hier: https://www.een.be/voor-hetzelfde-geld/hoeveel-betaal-je-de-babysit

We verduidelijken nog even hoe u bij KBC verzekerd bent.

Van zodra u een poetsvrouw, strijkhulp of babysit betaalt, bent u werkgever en dus wettelijk verplicht om een arbeidsongevallenverzekering te sluiten. Zelfs wanneer de babysit bijvoorbeeld de dochter van goede vrienden is, moet u haar verzekeren voor ongevallen tijdens het babysitten of op weg van en naar u thuis.

Verkeert u in zo’n situatie, kom dan gerust eens langs voor een oplossing op maat.

Wanneer de poetsvrouw via dienstencheques werkt, of de babysit bij de Gezinsbond is ingeschreven, dan bent u niet de werkgever. In dat geval zorgen de erkende ondernemingen voor de nodige verzekeringen.
Let wel steeds goed op bij onvoorziene situaties, bijvoorbeeld uw babysit van de Gezinsbond kan niet komen en stuurt een vriendin die niet aangesloten is bij de Gezinsbond.

Gaat u zelf af en toe babysitten, dan hangt het af van situatie tot situatie welke verzekering u nodig hebt om uw aansprakelijkheid voor schade aan derden te verzekeren.

Bent u of uw inwonend kind die soms gaat babysitten bijvoorbeeld nog student, of bent u loontrekkende, ambtenaar of (brug)gepensioneerde? Voor deze 2 verschillende situaties zijn verschillende verzekeringsoplossingen van toepassing. Als u binnenspringt op ons kantoor, zoeken we samen de gepaste oplossing.

Meer info over de wettelijke verplichting van een arbeidsongevallenverzekering vindt u op http://www.fao.fgov.be/nl/werkgever/privesector/verzekering

  • Kinderen_babysit