Algemeen

Onze visie

KBC Verzekeringen Fonteyne BVBA kijkt naar morgen in plaats van naar vandaag.

Wij kijken nu al waar u zult staan over 5 jaar, 10 jaar, zelfs na uw 65e.
En voor uw onderneming doen wij net hetzelfde, want uiteindelijk zijn ook wij een ondernemer.

Bij ons kunt u dus steeds terecht voor deskundig advies met betrekking tot uw compleet verzekeringspakket.

Wij bezorgen u een op maat gemaakt voorstel van alle mogelijke verzekeringen: van schadeverzekeringen (zoals auto/brand/gezin) over levensverzekeringen tot fiscale producten.

Kwaliteit en service staan bij ons voorop, en in alles wat we doen gaan we voor de volledigheid! Persoonlijk contact is hierbij van het allergrootste belang! We ontvangen u graag “face à face” voor gespecialiseerd advies, met een vernieuwende kijk op hoe u maximaal uw risico’s kunt beheersen.

Dit maakt van ons de ideale partner voor jong en oud. Maar ook voor vrije beroepers, zelfstandigen en ondernemingen.

Vacature

Een KBC-verzekeringsagentschap bestaat uit een hecht team van medewerkers, onder leiding van een zelfstandig verzekeringsagent. Het spreekt vanzelf dat je nauw samenwerkt met zowel je verzekeringsagent als je collega’s voor de verkoop van verzekeringsproducten en de afhandeling van schadegevallen. Je komt dagelijks in contact met de cliënten van het agentschap: naast particulieren, ook zelfstandigen, bedrijfsleiders en vrije beroepers. Doelgroepen die een grotere expertise vragen op verzekeringsvlak. Bovendien kent KBC een uniek distributiemodel waarbij het plaatselijk bankkantoor en verzekeringsagentschap nauw samenwerken.

Om het team te versterken, zoekt het KBC-verzekeringsagentschap Verzekeringen Fonteyne uit Poperinge en Wijtschate voor hun kantoor te Poperinge een adviseur verzekeringen (m/v), en een relatiebeheerder verzekeringen (m/v).

 • ADVISEUR VERZEKERINGEN

Klik hier voor de vacature in PDF.

Je functie

Als adviseur verzekeringen ben je bedreven in het voeren van adviesgesprekken met bestaande cliënten en slaag je erin met kennis van zaken de KBC-verzekeringsproducten aan de man/vrouw te brengen. Het beheer en de uitdieping van polis- en schadedossiers behoort tot jouw takenpakket.

Als adviseur verzekeringen ben je medeverantwoordelijk voor:

- het actief beheer van polisdossiers,
- het aanleggen van schadedossiers en de actieve opvolging ervan,
- het voeren van verkoopactieve adviesgesprekken,
- het proactief uitdiepen van bestaande cliënten van het agentschap.

Je profiel

Werk je ordelijk, gestructureerd en efficiënt? Ben je sterk op communicatief vlak en streef je naar een uitstekende service? Slaag je erin de aan jou toegewezen dossiers vlot te beheren en commerciële kansen te detecteren en ze gepast te benutten? Dan is de functie van adviseur verzekeringen in een verzekeringsagentschap op je lijf geschreven.

 

Historiek

In mei 2008 startten Hans Vanhoutte en Klaas Fonteyne met een nieuwe vennootschap als KBC Verzekeringsagent. Hun vernieuwd kantoor bevindt zich vanaf dan in de Gasthuisstraat 56 te Poperinge. Meer informatie rond deze nieuwe start leest u in dit artikel.

Vanaf 1 juli 2012 beslisten de twee KBC Verzekeringsagentschappen ALLISUR bvba en BERNARD FONTEYNE BVBA de handen in elkaar te slaan en verder samen te werken onder de nieuwe naam KBC VERZEKERINGEN FONTEYNE BVBA. De maatschappij en dus ook de verzekeringswereld wordt steeds maar complexer en omdat we het belangrijk vinden om altijd te blijven specialiseren konden we op die manier een sterker team vormen. Voor u moet dat nog beter advies en een nog vlottere service opleveren, gestuurd vanuit onze twee kantoren te Wijtschate-Heuvelland en Poperinge! Meer info vindt u in onze fusiefolder.

Ons team

 • klaas.fonteyne@verz.kbc.be
  Klaas Fonteyne

  Agent

  klaas.fonteyne@verz.kbc.be

  Na het behalen van een masterdiploma in de handelswetenschappen in 2003 deed Klaas zijn eerste werkervaring op bij het makelaarskantoor Vanoverbeke te Kuurne. In 2005 trok hij, op professioneel gebied dan toch, naar Antwerpen om er als program manager aan de slag te gaan bij AON Belgium, en mee te werken aan een samenwerkingsproject met ING. Sedert 2008 is hij zelfstandig verzekeringsagent in het agentschap in Poperinge.

  Adviseert en begeleidt vooral de zelfstandigen en ondernemingen in onze portefeuille. Daarnaast kunnen ook de particulieren bij hem terecht voor deskundig advies.

 • bernard.fonteyne@verz.kbc.be
  Bernard Fonteyne

  Agent

  bernard.fonteyne@verz.kbc.be

  Bernard is in 1974 gestart als kantoordirecteur Raiffeisenkas Westouter (later CERA) en als verzekeringsagent ABB.

  In 1995 konden beide niet langer gecombineerd worden en is gekozen voor een verdere loopbaan als zelfstandige ABB-Verzekeringsagent. Dat was ook het afscheid van CERA-Bank Westouter.

  De verzekeringsportefeuille van ABB-Kemmel is toen ook overgenomen en het kantoor is gevestigd in Kemmel.

  In 2000 is het kantoor dan verhuisd naar Wijtschate op de markt en dit alles vormt nu, sinds 2012, samen met het kantoor te Poperinge één geheel: KBC Verzekeringen Fonteyne.

  Niettegenstaande schaalvergroting is het kantoor zeer menselijk gebleven met een onmiskenbaar accent op klantencontact en persoonlijke betrokkenheid bij elk dossier.

  We steunen dan ook op 40 jaar ervaring.

 • hans.vanhoutte@verz.kbc.be
  Hans Vanhoutte

  Schadebeheer - Adviseur Verzekeringen

  hans.vanhoutte@verz.kbc.be

  In 1986 startte Hans als ABB-verzekeringsagent in Poperinge, en in de loop der jaren nam hij ook de portefeuilles van Watou en Roesbrugge-Haringe in Beheer. Als agent zetelde hij in diverse regionale en nationale adviescommissies, en zag zo van nabij de verzekeringsmaatschappij evolueren naar wat KBC nu is geworden.

  Steunend op deze 28 jaar ervaring ontwikkelde hij zich tot een echte schadespecialist, waarbij hij het commerciële aspect niet uit het oog verliest!

  Hij beheert uw schadedossier dan van A tot Z.

  Daarnaast is hij in het agentschap mee actief in de opvolging van ondernemingscliënten, die hij met grote zorg begeleidt.

 • nancy.hoorelbeke@verz.kbc.be
  Nancy Hoorelbeke

  Adviseur verzekeringen

  nancy.hoorelbeke@verz.kbc.be

  Na het behalen van haar diploma Maatschappelijk Werk, startte Nancy in mei 2007 in het verzekeringskantoor van Bernard Fonteyne te Wijtschate.

  Sinds 1 juli 2012 (de fusie van ALLISUR bvba en BERNARD FONTEYNE BVBA) werkt zij fulltime in het kantoor te Poperinge.

  Nancy is op vandaag het aanspreekpunt voor particuliere en zelfstandige klanten in ons kantoor voor al wat hun polissen betreft. Bovendien is zij de rechter hand van Klaas en Bernard in verwerking van administratie en het voorbereiden van individuele klantendossiers.

  Graag en vol enthousiasme zal zij de klanten in onze portefeuille met haar verworven kennis begeleiden, informeren en bijstaan.

 • david.lefebvre@verz.kbc.be
  David Lefebvre

  Adviseur verzekeringen

  david.lefebvre@verz.kbc.be

  Onze nieuwste aanwinst heeft een bachelordiploma boekhouden. Voordien was hij werkzaam in de firma Lecot als aankoper van gereedschap, siliconen en bevestigingsmaterialen. Hij geeft zijn carrière een nieuwe wending door ons team te versterken en met een open blik de verzekeringswereld in te duiken!

  David volgt momenteel de opleidingen bij KBC om daarna als vaste en commerciële kracht een meerwaarde te zijn voor ons kantoor.

Partners

Nuttige links

Assuralia

Verkeersreglement

Tax-on-web

Landelijke gilden

Verkeersbelasting